La junta directiva de l’Associació de Periodistes del Garraf és conscient de la complicada situació que travessen des de fa anys molts mitjans, públics o privats, a causa d’un context de crisi econòmica i de model. Quan a això se li suma una mala gestió, pot desembocar en situacions com la que viu el Diari de Vilanova.

En referència als fets de les darreres setmanes al voltant del periòdic degà de la premsa a l’Estat, volem expressar el següent:

• Des de l’APG donem el nostre suport i ens solidaritzem amb la plantilla del Diari de Vilanova, que després de molts anys treballant-hi ha estat acomiadada. En aquest sentit, secundem el comunicat fet públic la setmana passada pels treballadors i les treballadores d’Edicions Comarca 17. També volem mostrar la nostra preocupació per les condicions amb què s’han produït els acomiadaments, amb diverses mensualitats pendents i sense cobrar indemnitzacions i liquidacions.

• Emplacem l’editor Isidre Cunill a donar explicacions públiques sobre el canvi d’empresa editora del Diari de Vilanova i sobre la desaparició de la històrica capçalera després de 167 anys, especialment per deferència a la seva comunitat de lectors.

• Apel·lem a la responsabilitat de les administracions públiques de cara a la ciutadania, i les instem a reflexionar sobre les relacions que mantindran amb la nova editora del DV atenent els antecedents i les circumstàncies de la desaparició del Diari de Vilanova (acomiadaments, impagaments a treballadors i proveïdors, també públics).

21 de maig de 2017