Com tots els treballadors de la Corporació, hem rebut amb sorpresa la notícia d’un sobtat procés parlamentari per ocupar un lloc al Consell de Govern de la CCMA, vacant des de fa quasi dos anys, i que no s’ocupava per la negativa d’un grup parlamentari sense representació al Consell a validar el seu caràcter, hereu de la contrareforma de la Llei de la Corporació del 2012, i que va acabar amb la política de consens que es derivava de la llei aprovada el 2007.

Casualment la mesura coincideix en el temps amb els acords de dues forces polítics al voltant d’una candidatura de cara a les eleccions del 27-S, i resulta molt difícil no relacionar els dos fets.

En qualsevol cas, i com han manifestat reiteradament els representants dels treballadors, aquest Consell de Govern el considerem irreformable, per ser fruit d’un acord periclitat de CiU amb el PP, i desautoritzat per la seva actuació contrària als treballadors, primer amb l’intent d’un ERO letal per a TV3 i Catalunya Ràdio, i després pel propòsit d’una nova gran retallada salarial, afegida a les decretades pels governs espanyol i català, i a la que ja hi havia hagut voluntàriament d’un 5% del sou.

El que ara no toca és legitimar aquest Consell, clarament presidencialista gràcies a la contrareforma, i intentar revifar-lo amb una incorporació que es voldrà associar als professionals de la Corporació, però que té moltes més connotacions.

El que correspon és el compromís de tots els grups parlamentaris de reprendre les tasques de la ponència conjunta de reforma de les lleis audiovisuals, i d’apostar novament per una via de consens per a la direcció i la gestió dels mitjans públics de comunicació de la Generalitat.

Per part nostra, i com hem fet sempre, ho reclamarem de les candidatures que es presentin a les eleccions, recordant novament, davant les polítiques partidistes de volada curta, que la funció dels mitjans de la CCMA és un afer de país, i no pot dependre, com encara passa, de les majories parlamentàries o de govern.

Sant Joan Despí, 17 de juliol de 2015