El Comitè d’Empresa de TVC va decidir convocar la segona vaga parcial de manera que afecti l’inici de la campanya electoral. És a dir, que afecti els partits polítics més que la ciutadania.

L’objectiu de la vaga és assenyalar públicament i directament els que realment seran els responsables, en més o menys grau, del futur de TVC i dels llocs de treball dels seus professionals.

Precisament per això, aquesta setmana, el Comitè de Vaga ha decidit reduir la convocatòria inicial, que era de les 22.30 del dia 8 a la 01.00 del dia 9, en una hora, amb la intenció de reduir les possibilitats que el Departament d’Empresa i Ocupació dicti uns serveis mínims que garanteixin la cobertura de l’inici de campanya.

Finalment, doncs, la vaga està convocada de les 23.30 de dijous 8 de novembre a la 01.00 de divendres 9, i, de moment, Empresa i Ocupació no ha dictat cap servei mínim.

La vaga també té com a objectiu situar en l’escenari d’una campanya electoral, amb connotacions clarament especials, la importància de la televisió pública i nacional de Catalunya com a estructura de país i, per tant, de la necessitat de comptar amb els recursos humans i tècnics suficients i d’apostar per la producció interna com a gestió eficient dels recursos públics.

El partits polítics, de fet, ja s’han començat a posicionar respecte a això:
El Partit Popular aposta per una reducció de plantilla i de pressupost d’un 15%, mentre que Ciutadans dóna suport a una reducció de canals.

Esquerra Republicana de Catalunya i ICV-EUiA reivindiquen, en els seus programes electorals, la producció interna i el manteniment del model de televisió pública i de la plantilla, aspectes sobre els quals també es manifesten a favor PSC i Solidaritat.

Però Convergència i Unió, que és qui segurament guanyarà aquestes eleccions i probablement haurà de buscar aliances amb els altres partits, evita compromisos pel que fa a la plantilla i no es pronuncia sobre quin ha de ser el pressupost necessari d’una peça d’una estructura d’estat, com TVC.

Els polítics que governen i governaran Catalunya no poden basar la viabilitat del nostre país desballestant el servei públic i l’estat de dret, retallant als ciutadans i enviant els treballadors a l’atur, per això TV3 farà vaga durant l’inici de la campanya electoral.

TOTS SOM TV3, DEFENSEM-LA!