El comitè d’empresa de TVE-Catalunya han convocat una vaga per al pròxim 14 d’agost per protestar contra la desaparició de l’informatiu de la tarda en català durant tot el mes d’agost i per evitar que es deixi d’emetre el programa 59 segons, emès en català. Els col·laboradors d’aquest conegut programa de debat han rebut una carta per fer la rescissió del seu contracte, quan en anteriors períodes de vacances mai s’han rescindit aquests tipus de contractes. Després de l’assemblea dels treballadors celebrada el passat 3 d’agost, s’ha convocat vaga per al pròxim 14 d’agost de 13 h a 15 h i de 19 h a 21 h.

Els motius de la convocatòria són:
– S’ha produït un incompliment per part de la direcció de la funció de servei públic, encomanada per la Llei 17/2006 de la ràdio i televisió de titularitat estatal i el Mandat Marco amb la desaparició de l’Informatiu Vespre durant aquest mes d’agost.
– La decisió de la direcció de Recursos Humans de la CRTVE de fer de caràcter obligatori el fet de traspassar vuit informadors del centre de treball situat a Sant Cugat del Vallès a la societat: Societat Mercantil Estatal Ràdio Nacional d’Espanya (SME RNE), al seu centre de treball a Barcelona, sense que la direcció de RRHH de la CRTVE, en cap moment, hagi pogut justificar raons econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció per raonar l’obligatorietat d’aquesta mesura

Al mateix temps, els treballadors de TVE-Sant Cugat consideren que també es vulnera la llei 17/2006 i el mandat marc que regula que tots els programes informatius siguin 100% producció pròpia. Finalment afirmen que «es nega reiteradament el dret a la informació, a la consulta i a les competències els representants legals dels treballadors tal com es regula a l’article 64 i 41 de l’Estatut dels treballadors.»