La direcció de l’empresa nega validesa a aquesta decisió ja que al•lega que gairebé un 30% de treballadors no van assistir a l’assemblea. Per la seva banda, els representants dels treballadors donen “un gran valor a l’alta participació i al suport de la plantilla al comitè intercentres i al seu esforç negociador, i fa una crida a la direcció a una veritable negociació col•lectiva integral, que englobi tots els aspectes dels plans empresarials que ens permetin afrontar conjuntament els reptes de futur”.

El comitè intercentres d’EFE decidirà quina és la millor data per a la celebració de la vaga mentre que la direcció de l’empresa espera arribar a un acord abans, perquè afirma que ha quedat obert un procés negociador de quinze dies.

Mentrestant, l’Agència EFE no s’ha presentat aquesta setmana als dos primers actes de conciliació, previs a la via judicial, convocats per Sistema Extrajudicial de Resolución de Conflictos Laborales de Andalucía (SERCLA) de la Junta d’Andalusia a Còrdova, arran dels trasllats obligatoris que ha decretat l’empresa en aplicació unilateral del nou mapa de delegacions.

Els treballadors de l’Agència EFE acumulen problemes des de fa mesos. Tant per la transformació dels corresponsals en treballadors autònoms dependents (amb gairebé una desena de sentències en contra fins al moment), com per la reorganització de les delegacions. Entre els temes polèmics també figuren la introducció del periodisme multimèdia i el conveni col•lectiu, que han mobilitzat a la plantilla per l’actitud poc negociadora de la direcció a l’hora d’introduir canvis substancials en les condicions de treball.

Respecte a la reorganització de les delegacions, la Federació de Sindicats de Periodistes (FeSP) expressava en un comunicat del 13 d’octubre el rebuig a aquestes imposicions autoritàries, mostrava la seva solidaritat i suport a tots els treballadors.

Amb anterioritat, la FeSP també s’ha posicionat en contra que els corresponsals de l’agència siguin considerats treballadors autònoms perquè és una vulneració dels seus drets adquirits.