El comitè d’empresa d’Expansión, el diari econòmic del Grupo Unidad Editorial, ha convocat aturades parcials els dies 23 i 24 de març, de 17 a 21h, i el divendres 26 durant tota la jornada. El motiu és protestar per l’actitud de l’empresa durant la negociació del conveni col·lectiu.

Els treballadors han rebutjat recentment l’oferta plantejada per l’empresa per al nou conveni col·lectiu i han acordat convocar mesures de pressió si no en plantejava d’altres.

El comitè d’empresa d’Expansión reclama que el nou conveni sigui equiparable en alguns aspectes al d’El Mundo, amb comitè d’empresa format en exclusiva per la candidatura del Sindicat de Periodistes de Madrid, perquè es consideren discriminats respecte les condicions del diari que dirigeix Pedro J. Ramírez.

El comitè lamenta que l’única millora que ha aportat l’empresa respecte de la primera oferta hagi estat la pujada de 50 cèntims en els xecs de menjar. L’empresa argumenta que la situació econòmica és complicada, ja que acaben de passar per un ERO.

La plantilla d’Expansión, al voltant de 130 persones, ha rebut la solidaritat dels comitès i companys d’altres empreses del grup, com ara El Mundo, Marca, l’editora de les seves revistes i Unidad Editorial Coporativa, entre d’altres.