Uns 200 treballadors d’RBA es van concentrar l’11 de març davant la seu de l’empresa -al carrer Pérez Galdós, a Barcelona- per exigir la negociació d’un conveni d’empresa o l’adscripció del grup editorial al sector de premsa no diària per tal d’adaptar les condicions laborals de la plantilla a les establertes en aquest àmbit. Aquesta ha estat la tercera manifestació del personal d’RBA contra la negativa dels responsables del hòlding a asseure’s a la taula de negociacions.

RBA, creat el 1991 i un dels principals grups editorials espanyols, està present en el sector de les revistes (El Mueble, Cosas de Casa, National Geographic, Integral…), llibres (amb els segells RBA, Integral, Molino i La Magrana) i fascicles. En total té prop de 30 capçaleres al mercat en els segments de viatges, decoració, divulgació, salut i benestar, principalment. El grup editorial RBA va tancar el primer trimestre de 2004 amb un augment de beneficis del 34,7% en relació al 2003. La facturació bruta del mateix període es va incrementar en un 25,5% sobre l’exercici anterior. Aquestes xifres mostren la tendència positiva del grup en els darrers anys, molt superior a la mitjana del seu sector.

Els treballadors mantindran les mobilitzacions si l’empresa persisteix en la seva postura intransigent. RBA està intentant, d’altra banda, forçar acords individuals per tal de trencar l’unitat de l’assemblea.