Un total de 22 eurodiputats, entre els quals hi ha Raül Romeva (ICV), Bernat Joan Marí (ERC) i Ignasi Guardans (CiU), han firmat una declaració en la qual reclamen que es posi fi al tancament del rotatiu basc Egunkaria. Els parlamentaris europeus basen la seva petició en la necessitat “de respectar els drets de llibertat d’expressió i d’informació” de la ciutadania basca.

Entre els firmants hi ha Gerard Onesta, del grup d’Els Verds i vicepresident de l’eurocambra, Graham Watson, president de l’Aliança de Demòcrates Liberals i Josu Ortuondo (PNB). Per grups, l’han rubricat cinc membres d’Els Verds, cinc més de l’Aliança Lliure Europea, deu del Liberal, un d’Independència i Democràcia, i un de no adscrit.

Egunkaria va ser clausurada per ordre del Jutjat d’Instrucció número 6 de l’Audiència Nacional el 20 de febrer de 2003 acusant els responsables de la publicació de col·laborar amb banda armada, atribuint-los uns fets que fins ara no s’han demostrat. En el seu moment, l’SPC ja va mostrar la seva solidaritat amb els treballadors, considerant que el tancament d’una publicació sense cap sentència judicial que ho emparès era un greu atemptat a la llibertat d’expressió i al dret d’informació de la ciutadania basca.