La Federació de Sindicats de Periodistes demana a Pedro Sánchez que reconsideri la seva proposta per a no danyar la imatge d’aquesta empresa pública

La Federació de Sindicats de Periodistes (FeSP) lamenta que el president del Govern, Pedro Sánchez, hagi proposat per a presidir l’agència de notícies Efe a qui va ser el seu secretari d’Estat de Comunicació entre 2018 i 2021 i va tancar la candidatura socialista a l’Assemblea de Madrid en les eleccions de 2019. És una decisió equivocada, perquè aquesta vinculació al Govern i al PSOE fan que Miguel Ángel Oliver no tingui l’aparença d’imparcialitat que ha de caracteritzar qui ocupi aquest càrrec.

Les més de mil persones que integren la plantilla d’Efe continuaran fent la seva feina amb rigor i professionalitat, com ha recordat el Consell de Redacció, amb independència de qui ocupi la seva Presidència. Però aquesta proposta del president del Govern danya la imatge de l’agència i, per això, perjudica els seus treballadors i treballadores.

Al marge del currículum professional d’Oliver, que la FeSP no entra a valorar, el fet que hagi ocupat el citat càrrec en l’organigrama de la Presidència del Govern el fa incompatible amb la independència que l’agència de notícies de titularitat pública ha de tenir i demostrar cada dia respecte a l’Executiu. Aquest és el pilar en el qual ha de sustentar la imatge d’aquesta empresa informativa que distribueix tres milions de notícies a l’any en 110 països.

Per complir correctament l’objectiu d’informar la ciutadania, amb veracitat i sense ingerències polítiques, l’agència Efe necessita un finançament suficient, un Estatut públic que la seva plantilla ve reclamant des de fa molts anys i una Presidència elegida pel Congrés dels Diputats en atenció als mèrits professionals i no a criteris d’amistat o afinitat ideològica, tot això sota el control parlamentari.

La Junta Executiva Federal de la Federació de Sindicats de Periodistes (FeSP) fa una crida al president del Govern perquè reconsideri la seva decisió, amb la finalitat de no danyar la imatge de l’agència Efe.

Junta Executiva Federal de la FeSP