Els treballadors de l’Agència EFE a Barcelona van secundar ahir majoritàriament la vaga convocada pel comitè intercentres per protestar contra la retallada de salaris prevista per l’empresa. Segons els convocants, el 94% de la plantilla va fer vaga.

Els treballadors es van concentrar a les 10 del matí davant la seu de l’empresa, al 22@, i amb pancartes, xiulets i caretes d’Álex Grijelmo i Rodríguez Zapatero van reclamar la dimissió del primer.

Es dóna el cas que van ser dos estudiants en pràctiques els que van cobrir la informació del dia, fet que pot portar el comitè d’empresa a plantejar una denúncia davant Inspecció de Treball.

Els treballadors es van desplaçar després al mateix barri del Poblenou a un acte on participava el líder del partit Popular, Mariano Rajoy, a qui van exposar les seves reivindicacions davant la voluntat de l’empresa de rebaixar els sous dels treballadors els pròxims tres anys.

Avui, dia de Sant Jordi, els treballadors es concentren davant del Palau de Pedralbes en el tradicional esmorzar que ofereix el president de la Generalitat.