La desaparició d’aquest espai amb més de 15 anys d’emissió és una mostra més del nou tractament que la direcció està imposant a la nova TVE. Aquesta supressió es fa de manera unilateral sense cap motiu concret i elimina un programa que tenia el reconeixement dels espectadors des de fa molts anys. Una bona mostra d’aquest reconeixement és que el programa es va començar a fer per la 2 i en català, i gràcies al seu èxit es va passar a l’àmbit de tot l’Estat.

La línia de tot tipus de denúncies que feia el programa a instàncies dels televidents era una manera de donar veu als espectadors en un mitjà d’abast públic i treure a la llum afers que no tenien cabuda en altres mitjans.

És curiós que un dels programes més premiats de TVE i que es dedicava a airejar tot tipus d’abusos i fraus, hagi estat suprimit sense cap contemplació i així s’hagi anul·lat un dels valors més importants dels treballadors que el realitzaven, que no és un altre que el de la investigació i la denúncia periodístiques.

La direcció de TVE vol escamotejar la realitat de la informació ciutadana i substitueix un programa d’investigació per un altre que ni serà d’investigació ni abordarà les realitats socials de denúncia de la ciutadania.

Des del Sindicat de Periodistes de Catalunya denunciem la supressió d’aquest programa que tenia un caràcter eminent de servei públic, i a aquesta direcció que ha deixat sense veu a totes aquelles persones als quals donava un espai per a les seves denúncies.

Sant Cugat, 11 d’octubre de 2007