Els treballadors de La Gaceta de Canarias protagonitzen avui dimecres dia 5 de novembre la tercera jornada de vaga convocada per l’assemblea. Els treballadors es concentraran a les 12 hores davant les seus del diari a Gran Canària i a Tenerife. El motiu de les aturades és l’impagament de fins a tres salaris per part de l’empresa editora del rotatiu i els constants enganys per part de Fernando Peña, l’accionista majoritari del grup Salatin al qual pertany La Gaceta de Canarias.

La Gaceta de Canarias està immers en la major crisi de la seva història, després que l’empresa editora hagi decidit tancar aquesta mateixa setmana les seves instal·lacions a Santa Cruz de Tenerife, vulnerant tant el dret a la vaga dels treballadors que l’han secundat com el dret al treball de la resta. Fernando Peña i la consellera delegada Elena Rodríguez Darias, han pres aquesta irresponsable decisió de manera unilateral fent que, per primera vegada a la seva història, el diari no hagi arribat als quioscos. Aquestes persones són els autèntics responsables d’aquest desastre i de l’impagament de fins a tres salaris que ja acumulen els empleats del periòdic. Precisament el cent per cent de la plantilla de l’empresa no ha treballat avui, segona jornada de vaga plantejada en demanda dels sous deguts.

La Unió de Professionals de la Comunicació de Canàries (UPCC) mostra la seva total repulsa davant aquesta decisió irregular i inèdita en la història dels mitjans de comunicació de l’arxipèlag canari. Desgraciadament el comportament erràtic de la patronal farà previsiblement que el periòdic no surti al carrer, una publicació que a Canàries s’edita conjuntament amb El Mundo.

Els empleats de La Gaceta de Canarias denuncien aquesta nova vulneració dels seus drets i han manitngut les seves protestes, amb més raó encara, per cridar l’atenció de ciutadans, col·lectius, empreses i administracions públiques davant el previsible tancament d’aquesta capçalera, que el pròxim 14 de novembre compliria 19 anys informant a la societat canària. Els treballadors consideren que ha arribat el moment que la societat i les diferents administracions públiques prenguin partit i facin tot l’esforç per mantenir viu aquest periòdic i els 70 llocs de treball que estan en joc.