El 6 d’agost passat l’empresa SBT, a la qual la televisió autonòmica balear IB3 subcontracta la gairebé totalitat de la seva producció, ha comunicat als membres del comitè d’empresa que ha de notificar l’acomiadament a almenys tretze treballadors; la majoria de l’àrea tècnica. L’argument exposat per l’empresa és que IB3 no li està pagant pels seus serveis, que tenen pèrdues i que la plantilla ja no és sostenible perquè la televisió autonòmica ja no els contracta programes en la quantitat que ho feia abans,

L’empresa ha avançat que els acomiadaments poden ser d’unes 20 persones abans de setembre; però que si no millora la seva situació seran uns 70 els treballadors dels que haurà de prescindir abans de cap d’any. El propietari, Sinto Farrús, ha convocat els membres del comitè d’empresa per al matí de dilluns 10 d’agost per continuar amb les converses. Mentrestant, els representants dels treballadors han sol·licitat una entrevista a la Consellera de Treball i portaveu del Govern, Joana Barceló, que els rebrà dijous dia 13 d’agost.

Fa tot just una setmana que el Govern Balear va acordar assumir els deutes d’IB3 juntament amb l’aprovació del contracte programa que perpetua l’actual model de televisió pública gestionat per una empresa privada, que fins ara és concessionària dels informatius de la televisió autonòmica. Aquest model aprovat pel Govern balear no va ser consultat amb els professionals del mitjà, ni amb els sindicats, ni amb cap altre protagonista de la societat civil balear.

El Sindicat de Periodistes dels Illes Balears (SPIB), juntament amb l’Associació de Productors (APAIB) havia lliurat en mà una petició d’entrevista al president del Govern Balear el 9 de desembre de l’any passat per tractar aquests temes; però fins ara no han rebut cap tipus de resposta alguna.