Ràdio L’Hospitalet deixarà d’emetre per FM a partir de l’1 de juny i posa fi a 30 anys d’emissió per ones. Segons la reformulació dels mitjans de comunicació que ha presentat l’Ajuntament, el nou projecte se centra al voltant de la pàgina web Digital-h amb continguts puntuals de televisió i ràdio a través de la TDT.

Segons aquest projecte, s’emetrà un informatiu de televisió diari, a les 19 hores que inclourà notícies d’actualitat, agenda cultural, càpsules d’entitats i reportatges. Aprofitant el canal de ràdio de la TDT, s’emetran per aquesta via retransmissions esportives radiofòniques, que també es podran escoltar en directe a través d’Internet i consultar posteriorment a la carta a través del Digital-h. Serà a partir de l’octubre

Aquesta reformulació de mitjans, segons ha manifestat l’Ajuntament, garanteix els llocs de feina de la trentena de treballadors que actualment formen part de Ràdio L’Hospitalet, Digital-h i diari L’Hospitalet i que integraran una redacció única. Alguns dels treballadors passaran a desenvolupar altres tasques i projectes dins de La Farga, l’empresa municipal que gestiona els mitjans de comunicació.

El novembre del 2011, l’Ajuntament va anunciar el tancament de Ràdio i Televisió de L’Hospitalet adduint que eren “insostenibles” econòmicament. Aquesta decisió va obrir una crisi en l’equip de govern municipal, format per PSC i ICV-EUiA. La televisió va deixar d’emetre el 31 de desembre i es va obrir un període de reflexió sobre el futur de la ràdio, que ha culminat ara.

L’Ajuntament argumenta que els costos de l’emissió per ones no són assumibles i que el futur de la comunicació passa per Internet.

Els treballadors han defensat el manteniment de les emissions per ones de Ràdio L’Hospitalet com a única manera de garantir l’accés a la informació de la ciutadania i van fer una campanya de recollida de signatures.