A les 12 d’aquesta nit, TV de L’Hospitalet deixarà d’emetre. Aquest és el primer pas de l’Ajuntament per desfer-se dels actuals models de ràdio i televisió municipals.

Les emissions en directe de la televisió van finalitzar el passat dia 23. Tota la plantilla, formada per 40 professionals, es va acomiadar de l’audiència en els diferents programes. Ho feien en el magazine de la tarda Districte 8. En el comiat del programa, un dels presentadors va dir que “la televisió no tanca perquè no hi hagi diners per finançar-la” i va criticar que els polítics no hagin buscat alternatives al tancament i hagin optat per la solució més senzilla per estalviar diners. Ferrando va qualifica d’”enorme baixesa política” afirmar que es tanca la televisió per tenir més diners per a serveis socials.

L’edició del vespre de L’H al dia va estar dedicada íntegrament a repassar els 11 anys de vida de la televisió. Les presentadores dels informatius van expressar “el disgust i el malestar” per la decisió de l’Ajuntament de tancar i van afirmar que “al contrari del que us han fet creure no som la contrapartida a les polítiques socials”.

A finals de novembre l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, va anunciar que tancava la ràdio i la televisió municipal perquè són “insostenibles econòmicament i no són un servei prioritari” Aquesta decisió va tenir una ràpida resposta dels treballadors dels mitjans i de la societat, que ha donat suport al manteniment de la ràdio i la televisió, en considerar que es perd la informació de proximitat.

També va provocar una crisi municipal. El PSC ja no té majoria absoluta i manté un pacte de govern amb ICV-EUiA, que va estar a punt de trencar-se per aquesta decisió. Finalment, els socialistes van decidir mantenir les emissions de la ràdio. Però aquesta és una decisió que té data de caducitat. En un parell de mesos haurà d’estar enllestit un nou model de mitjans de comunicació, un model passa per fer ràdio i televisió IP. Aleshores, la ràdio per ones deixa pareixerà i els treballadors (pertanyents a l’empresa municipal La Farga) que no puguin ser absorbits pels nous mitjans seran recol•locats en altres llocs de feina. Aquest és el compromís adoptat entre PSC i ICV-EUiA per no trencar el pacte de govern.

Però el desmantellament de Ràdio L’Hospitalet ja ha començat. A partir de l’1 de gener es deixaran d’emetre els programes externs fets per col•laboradors que no tenen cap cost per a l’emissora. La presidenta del Consell d’Administració de La Farga, Mercè Perea, ha fet arribar una carta als responsables d’aquests espais en què agraeix la feina feta al llarg dels anys i posant “punt final” a una “fructífera relació”.