Es compleixen quatre anys de la presa de possessió de Brauli Duart com a president del Consell de Govern de la CCMA. i amb aquest motiu s’havia encarregat entrevistes a El Matí de Catalunya Ràdio, amb la Mònica Terribas, i també a Els Matins de TV3. Sobtadament, va suspendre les dues cites, després que el Comitè hagués convocat l’assemblea.

Aquests han estat anys d’ERO, retallades salarials i laborals, suspensió del Conveni aplicant la “reforma laboral”, intent de privatització de la gestió de la publicitat, tancament de canals i assimilació a la Funció Pública.

Ara, a més, Duart i la CCMA no volen desistir de les accions jurídiques contra el company acusat de filtrar els sous de la plantilla, amb els càlculs de la liquidació de l’ERO de cadascú, que finalment es van fer públics al Parlament.

El nostre balanç, i el de la plantilla, no pot ser el balanç triomfalista que ven Brauli Duart, que ara es manté al capdavant de la Corporació amb l’únic suport de Junts pel Sí. I menys quan en situació d’incertesa en el finançament de la Corporació, sense Contracte Programa, quan no se sap com s’assegurarà el retorn del 5% del RAV, i quan s’ajorna l’estrena de la nova telenovel·la, vol fer una inversió d’un mínim de 2,5 milions en les obres al CEI per portar les redaccions d’informatius i esports de Catalunya Ràdio, i uns quants estudis, a Sant Joan Despí. Una despesa que obre el camí al projecte de confluència general de les redaccions de TV3 i CR, però que a diferència d’altres aspectes del pla, la CCMA no pensa negociar, sinó que ho declara “projecte estratègic” inobjectable.

Pel que fa al company amenaçat de condemna a 7 anys de presó, reclamem a Brauli Duart i al Consell que abandoni la petició d’una pena que és del tot desproporcionada. Fos qui fos el responsable de la filtració, la documentació va evidenciar que des de la CCMA i des del Govern es preparava un ERO contra els treballadors. I fer públics els sous de tota la plantilla, una informació llargament reclamada pels representants dels treballadors, només va representar una anticipació respecte del compromís de transparència assumit per la pròpia direcció en les negociacions per retallar-nos el sou.

Per tant, i per un cop, estem d’acord amb el president del Consell: avui no hi ha res a celebrar.

Sant Joan Despí, 30 de març de 2016