Amb els vots favorables del PP i UM i en contra del PSIB i el Bloc, el ple del Consell de Mallorca va aprovar ahir una moció dels populars en la qual s’exigeix la convocatòria “urgent” d’una sessió extraordinària de la Junta General d’accionistes de l’ens públic de Ràdio i Televisió de Mallorca, amb la intenció de cessar l’actual directora general, Marisa Goñi.

Així, PP i UM pretenen canviar l’article 19 dels estatuts de l’ens públic que diu que “el director general el nomena i el cessa la Junta General a proposta de la Presidència de Mallorca”.

Tot i que aquesta moció va ser aprovada en el ple, el conseller de Presidència insular, Cosme Bonet, diu que aquest acord “no pot complir-se” per un “defecte de forma”, ja que, segons explica, la competència per convocar la Junta General no resideix en la presidència del Consell, sinó en la directora general de l’ens. Bonet va lamentar el que qualifica de “caça de bruixes” contra Marisa Goñi.

Per la seva banda, la consellera del PP, Catalina Perelló, assenyala que la negativa a convocar la Junta General de l’ens públic demostra que l’actual govern en minoria -format per PSIB i Bloc- no està disposat a respectar els acords aprovats pel ple.

Segons Perelló, el reglament de l’ens públic marca que la Junta General ha de ser convocada sempre que així ho sol•liciti almenys una quarta part del ple (vuit consellers) i ha puntualitzat que aquesta convocatòria és demandada pels 16 consellers del PP, una xifra que “supera amb escreix el mínim” necessari. En opinió dels populars, Goñi no fa cas de les peticions del Consell d’Administració de l’empresa pública, així com les d’una “part important” dels accionistes. Per aquest motiu, el PP s’hauria vist obligat a acudir als tribunals amb l’objectiu que es convoqui la Junta General.

En un comunicat, el Bloc destaca la gestió de la directora de l’ens, la periodista Marisa Goñi, que amb poc pressupost ha contractat més gent, duplicat la programació i repartit la producció entre més de 30 empreses.

El conseller del Bloc Joan Lladó recorda que “l’objectiu és carregar-se un model que funciona, ja que el pressupost de tota la Televisió de Mallorca (10,1 milions d’euros) és inferior al que costen els informatius d’IB3.

Per acabar, Lladó afirma que “l’únic objectiu de la moció és voler suprimir a la directora de RTVM, que com a mínim és periodista i no com Maria Umbert exdirectora d’IB3, que era cap de gabinet de Jaume Matas i deixà un deute a IB3 de 130 milions d’euros i un passat als jutjats”. Lladó ha acabat demanant al PP “en que s’assemblen Umbert, l’estrella radiofonica d’IB3 en temps de PP Javier Alarcón i Macario o Rockefeller? Que se’ls pot fer dir el que un vol. El que no li agrada al PP es que TVM parli amb llibertat”.