El II Congrés de la Federació de Sindicats de Periodistes (FeSP) que se celebrarà al municipi d’Espartinas, a Sevilla, els dies 16 i 17 de maig, abordarà els greus problemes de la professió, com la defensa dels llocs de treball davant els canvis tecnològics, els periodistes multimèdia o la incidència del procés de Bolonya en els futurs periodistes. El secretari d’Acció Sindical de la FeSP, Guillermo Polo Hervás, i el secretari general de l’SPA-Sevilla, Francisco Burgos, han presentat avui 14 de maig el Congrés que tindrà com a lema «Salvem el periodisme». El Congrés constarà d’una jornada de treball amb diferents taules sobre el paper dels sindicats en els mitjans de comunicació, la lluita per la dignitat professional o els problemes associats als nous tipus de periodisme.

Així, entre els temes a abordar figuren: «Qui paga la crisi dels mitjans de comunicació?», «Defensa dels llocs de treball davant els canvis tecnològics. Polivalències i periodistes multimèdia», o «La formació dels periodistes. Estudiants en pràctiques, Bolonya i precarietat».

Aquesta primera part, que es desenvoluparà el dissabte, serà oberta a tota la professió. En la segona jornada, en la qual participaran prop de mig centenar de delegats designats pels diferents sindicats membres de la FeSP, es triarà la nova directiva de l’organització i es dissenyaran les línies de treball a seguir durant els pròxims quatre anys.

La FeSP integra més de 3.000 professionals de la comunicació, amb delegats en comitès d’empresa que representen més de 20.000 treballadors de la informació de tot el país. Es tracta d’una cita clau per a analitzar la situació de la professió i buscar solucions que contribueixin a millorar les condicions de treball, disminuir la precarietat i dignificar la professió.

La Federació de Sindicats de Periodistes (FeSP) està integrada per: Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC), Sindicat de Periodistes de Madrid (SPM), Sindicat de Periodistes d’Andalusia (SPA), Sindicat de Periodistes dels Illes Balears (SPIB), Sindicat de Professionals de la Informació de la Rioja (SPIR), Unió de Professionals de la Comunicació de Canàries (UPCC) i Sindicato de Xornalistas de Galícia (SXG).