El Sindicat de Periodistes de Catalunya dóna suport a la denúncia que companys fotoperiodistes de diferents mitjans han presentat avui davant el Jutjat d’Instrucció nº 3 de Tarragona contra el magistrat president de la Secció 2ª, Rafael Albiac, per obstaculitzar la seva tasca informativa.

Avui dimecres, i per segon dia consecutiu, el magistrat els ha impedit prendre imatges de l’acusat en el judici per la mort de la metgessa Glòria Sanz, i ha requerit a la Guàrdia Civil que els desallotgés del passadís exterior a la sala.

L’SPC torna a recordar les sentències del Tribunal Constitucional que prioritzen el dret a la informació per sobre d’altres, i més concretament reclama que es compleixin els compromisos subscrits fa pocs mesos pel TSJC, el Consell de l’Audiovisual de Catalunya, el Consell de la Informació i el Col.legi de Periodistes, que justament busquen acabar amb conflictes com el que ens ocupa.

Igualment, el sindicat posarà en coneixement dels òrgans judicials i dels firmants d’aquells compromisos aquesta situació, així com altres fets que es produeixen, com la prohibició d’entrar en edificis judicials a El Vendrell, que vulneren també el dret a la informació.

Barcelona, 8 de setembre de 2004