Estem en plena precampanya d’unes eleccions que marcaran el futur de Catalunya, en diguem o no plebiscitàries o autonòmiques i, davant d’aquest repte, reclamem que la televisió pública del país, TV3 , continuï sent rigorosa i estigui al servei de l’espectador. No podem posar en perill ni jugar amb la credibilitat que s’ha guanyat durant tants anys.

En el Telenotícies vespre del 3 d’agost, la línia que separava què era informació i què un senyal institucional va quedar desdibuixada, justament dins d’un dels programes més vistos i valorats pels espectadors. El consell professional creu que va ser un error, tal com es va plantejar, la cobertura i l’emissió de l’acte oficial del Palau de la Generalitat en el Telenotícies, i ha reclamat explicacions i responsabilitats a la direcció d’Informatius.

Sobre l’entrevista a Oriol Junqueras que es va emetre a continuació, lamentem dir que, tot i el deure institucional d’entrevistar amb regularitat el cap de l’oposició, considerem que després de la firma del decret de convocatòria de les eleccions no era el moment.

No podem seguir per aquest camí i jugar-nos la confiança dels teleespectadors i la credibilitat dels informatius de la casa. Un cop més, reclamem la despolitització dels mitjans públics.

Sant Joan Despí, 5 d’agost de 2015