El Govern no espera a definir al parlament el model de servei públic i impulsa un pla economicista i centralista per a RTVE

La proposta sobre la dimensió futura de la plantilla d’RTVE, feta pública per la SEPI aquest divendres, demostra de manera definitiva i clara la intenció del govern del PSOE de destruir per sempre la radiotelevisió pública estatal, ja que no podrà mantenir una programació competent i de qualitat en els seus nou canals de televisió i cinc dels sis actuals de ràdio si prescindeix del 40% dels seus professionals. Addicionalment, la SEPI certifica l’actual invasió de productores privades en el domini públic en assignar a la futura RTVE “el manteniment del número d’hores emeses de producció pròpia”. Si no es produeix una rectificació en profunditat d’aquests projectes, el govern Zapatero haurà sucumbit davant dels sectors més liberals, interns i externs, i desmantellarà un servei públic essencial en una democràcia avançada, a més de cedir davant d’un centralisme contrari a les negociacions estatutàries en curs, que ignora la missió d’RTVE de difondre les cultures i les llengües de les diverses comunitats. La societat espanyola haurà fet un pas enrere considerable i irreversible, també en relació amb els països més importants de l’entorn europeu.

És per això que és necessària la mobilització contundent dels treballadors d’RTVE, el suport dels sindicats i col·lectius del sector, i també de la societat que finança el servei públic que la proposta de la SEPI i del Govern posa en perill de mort.

10 de març de 2006

Traducció: Traduït traduit.com