La ciutat de Torí va acollir el passat dia 19 la presentació de l’Associació Nacional de la Premsa Intercultural Italiana (ANSI), reconeguda oficialment com un grup d’especialització per part de la Federació Nacional de la Premsa d’aquest país. “No som un grup anòmal i tenim una orientació europea”, va dir Viorica Nechifor, corresponsal de Gazeta Romaneasca, durant l’acte de presentació davant d’uns 50 periodistes d’origen estranger.

Entre els seus objectius fundacionals, l’ANSI es proposa “representar un punt de referència específic per a tots els periodistes d’origen estranger que treballen en els mitjans de comunicació, promoure la interculturalitat i les competències específiques com element qualificatiu del periodisme italià, promoure la formació tècnico-professional sobre els temes de interculturalitat i immigració, i contribuir a l’elaboració i l’actualització de polítiques i pràctiques per a la promoció de la diversitat cultural en els mitjans”.

Després d’un llarg recorregut, l’ANSI neix amb aquestes expectatives per als 500 periodistes que treballen en els mitjans especialitzats. “És una bona notícia, no només per a Itàlia, sinó per a Europa perquè la nostra democràcia necessita representar a la societat. El rol (dels vostres mitjans) no ha de ser crear divisió, sinó unir el gremi de tots els periodistes perquè sigui més fort”, va dir Aidan White, secretari de la Federació Internacional de Periodistes (FIP).

També van estar presents el president de la Premsa Subalpina Alberto Papuzzo, Marjan Parvand, periodista alemanya d’origen iranià i de l’ONG Neue deutsche Medienmacher, Gustavo Franco de la Secretaria de Mitjans de la immigració del Sindicat de Periodistes de Catalunya, i Anna Meli, de l’ONG Cospe, que va acompanyar a la nova entitat en el seu procés de creació.

Font: TribunaLatina.com