La plantilla de La Opinión de Granada ha iniciat mobilitzacions per protestar contra el tancament del diari decidit per l’empresa editora. Les mobilitzacions s’han iniciat avui, 11 de novembre, amb una concentració davant la seu del diari que es repetirà cada dia a partir de les 12 del migdia.

El comitè d’empresa convida les autoritats polítiques, sindicals, periodistes, persones del món de la cultura i la ciutadania en general a sumar-se a aquestes concentracions.

Les actuacions es mantindran sense límit de temps i, segons una nota emesa pel comitè d’empresa, no es descarta la convocatòria d’una manifestació pels carrers de Granada.

D’altra banda, la delegada provincial d’Ocupació de la Junta d’Andalusia, Marina Martín, s’ha reunit amb una representació dels treballadors per rebre informació de primera mà sobre el tancament de la capçalera d’aquest periòdic del Grupo de Prensa Ibérica. El comitè d’empresa va informar a la delegada dels detalls de la clausura i van tractar sobre el procés en el qual es troba la plantilla després de la decisió de l’empresa, així com de les actuacions que permetin la seva defensa i garanteixin els seus drets.

El comitè d’empresa qualifica el tancament de La Opinión de Granada d’”immoral i totalment injustificat”. El tancament es va produir el passat dia 5, “sense previ avís, amb nocturnitat i traïdoria”.