La FeSP també reclama una actuació contundent contra les empreses que aprofiten la crisi per reduir costos i plantilles

El tancament fulminant i sense avís previ del diari La Opinión de Granada, i l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que ha presentat La Región, d’Orense, són els dos últims casos de decisions adoptades per empreses que afronten la crisi a costa exclusivament de la seva plantilla.

La Junta Executiva Federal de la Federació de Sindicats de Periodistes (FeSP), reunida durant aquest cap de setmana a Santiago de Compostel·la, mostra la seva solidaritat amb les plantilles d’aquests i altres mitjans de comunicació i reclama de les autoritats laborals i polítiques que exigeixin a les empreses la recerca de possibles solucions abans que els acomiadaments. La FeSP portarà a terme totes les accions necessàries per plantar cara a aquestes agressions empresarials, mitjançant els comitès d’empresa d’aquests dos mitjans.

La FeSP demana al Govern central i a les administracions autonòmiques i municipals que condicionin qualsevol possible ajuda a les empreses periodístiques al manteniment dels llocs de treball. A més, l’autoritat laboral no ha d’autoritzar cap ERO presentat per empreses que aprofitin la crisi com excusa per reduir els costos.

L’Executiva Federal de la FeSP alerta de l’intent dels grups editors d’apropiar-se dels drets d’autoria. Fem una crida als grups parlamentaris perquè, en la modificació de la Llei de Propietat Intel·lectual actualment en tràmit, deixin ben clar que els drets d’autoria corresponen exclusivament als periodistes i en cap cas a les empreses editores o a la propietat dels mitjans.

L’Executiva Federal s’ha reunit a Santiago de Compostel·la després d’assistir al I Congrés del Sindicato de Xornalistas de Galícia (SXG), un dels que integren aquesta organització. El sindicat gallec ha renovat Xurxo Salgado com secretari general i ha renovat la seva Junta Executiva.

Junta Executiva Federal de la Federació de Sindicats de Periodistes (FeSP)