Cridats per la Federació Internacional de Periodistes (FIP-IFJ), Col·legi de Periodistes, CCOO, SPC, UGT i UPIFC, han convocat una concentració a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per protestar contra la precarietat del sector i la crítica situació de molts treballadors de mitjans de comunicació, i per alertar que aquest deteriorament pot conduir a la pèrdua de la qualitat de la informació.

Els manifestants han recordat que des de gener 400 professionals han estat acomiadats a Catalunya per les regulacions d’ocupació que hi ha hagut als mitjans, i que ja hi ha 1.500 periodistes en atur inscrits a les oficines de desocupació de la Generalitat.

L’ acció de protesta ha coincidit amb la celebració, el 5 de novembre, del Dia Internacional a favor dels Drets dels Professionals dels Mitjans de Comunicació, una jornada en la qual, amb el lema de La nostra precarietat és la teva desinformació, s’ha volgut alertar dels perills socials que comporta la situació de crisi al sector.

Els organitzadors de la concentració han lliurat al president de la Generalitat, José Montilla, un manifest amb les reivindicacions dels professionals.