Tots els sindicats de periodistes de França, reunits a la Unió Sindical Solidària, han convocat avui, 25 de març, una jornada d’acció contra les mesures amb les quals les empreses de mitjans pretenen retallar drets dels treballadors de la informació amb el pretext de la crisi del sector.

Aquesta primera jornada ha de servir, segons expressen les organitzacions sindicals dels periodistes, per organitzar en els pròxim mesos una gran mobilització de tots els treballadors dels mitjans.

Al llarg de la jornada, a totes les empreses, les seccions sindicals han celebrat assemblees per denunciar la situació a la qual les empreses estan empenyent el sector i debatre les accions de rebuig.

Entre les mesures empresarials figura les retallades de plantilles, l’intent d’allargar l’edat de jubilació i, al mateix temps, promoure jubilacions anticipades, la reducció de les inversions per generar informació low-cost, la concentració de mitjans, la reducció dels preus dels treballs dels periodistes a la peça i la utilització en precari del acabats de llicenciar.