Serveis Balears de Televisió (SBT), l’empresa que elabora els serveis informatius d’IB3, ha acomiadat 27 treballadors: 23 de la televisió i 4 de la ràdio, entre tècnics càmeres i redactors. Segons el comitè d’empresa d’SBT, s’ha argumentat que la plantilla està “sobredimensionada”, raó per la qual es feia necessària una reducció de personal. Els treballadors han mostrat el rebuig i un “profund malestar” per uns acomiadaments que s’han realitzat “sense cap criteri conegut i que se sumen a la política sagnant que, en els darrers mesos, ve practicant SBT”.

L’empresa afirma que es tracta d’acomiadaments objectius perquè ha minvat la feina per a IB3 i adverteix que si en els pròxims mesos no aconsegueix més volum de feina de l’Ens Autonòmic, es produiran acomiadaments nous.

Per la seva banda, en un comunicat, els treballadors de d’SBT afirmen estar “esgotats” de denunciar públicament “la precarietat” sota la qual treballen: “Pressions continues, pràctiques antisindicals, inestabilitat dels pagaments, acomiadaments continuats, no aplicació del conveni col•lectiu… I tot això amb la conformitat del director general d’IB3, Antoni Martorell i com no, del president del Govern balear, Francesc Antich”.

El passat 23 de desembre, el Govern balear i l’ens públic iB3 van signar un contracte programa els compromisos del qual els treballadors d’SBT van considerar “absurds i inassumibles”, especialment on s’assegurava que la radiotelevisió pública seria “un model socialment reconegut, d’austeritat, eficiència i eficàcia en la gestió dels recursos establint els controls adequats per garantir la suficiència del finançament”.

El comitè d’empresa, que denunciava no haver vist mai el contracte d’IB3 amb SBT, va denunciar en aquell moment que no es garantia la subrogació als treballadors, “que es veuen obligats a canviar de productora per fer la mateixa feina amb un contracte més precari”, a més de la “destrucció lenta i contínua de la plantilla”.

El comitè d’empresa d’SBT també va exigir una auditoria per explicar les despeses “que han conduit a un deute milionari” davant “la inoperància dels organismes de control públics” ja existents.