El Sindicat de Periodistes de Madrid (SPM) ha guanyat les eleccions sindicals a El Mundo, al diari econòmic Negocio i a l’empresa Unidad Editorial. Per triar el comitè d’empresa d’El Mundo, integrat per 13 persones, només es va presentar la candidatura de l’SPM, encapçalada pel seu secretari general, Agustín Yanel. A Unidat Editorial (l’empresa que inclou tots els departaments d’El Mundo i de Recoletos que no són les redaccions, més Documentació), la llista de l’SPM va obtenir 13 dels 17 membres del comitè d’empresa mentre que els altres quatre van ser per a CCOO.

L’SPM també havia convocat eleccions al diari econòmic Negocio per escollir un comitè d’empresa de cinc persones, que fins a ara no existia. El suport en vots ha estat aclaparant. A Unidat Editorial Sociedad de Revistas (l’empresa que agrupa totes les revistes d’El Mundo i Recoletos) la candidatura de l’SPM ha obtingut tres delegats i la de CCOO els sis restants.

Aquests resultats confirmen l’increment progressiu de comitès i delegats del Sindicat de Periodistes de Madrid. L’SPM també compta amb els comitès de La Razón, Taller de Editores (l’agencia Colpisa), Ediciones Reunidas (l’editora de les revistes del Grup Z), i amb delegats sindicals en altres mitjans de comunicació.