El periodisme i el dret a la informació van obrir el 17 de setembre passat la nova temporada del programa Línia de Servei, que dirigeix Mery Barranco a Esplugues TV. Com en cursos anteriors, l’SPC va aportar les qüestions que més actualitat tenen en aquests moments. Així, el president del sindicat, Francesc Ràfols, va parlar de la necessitat d’afrontar de manera immediata l’aplicació de la reforma de la Llei de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) després de dos anys de l’aprovació al Parlament de la nova legislació. També es va referir a la situació que pateix el fotoperiodista Albert Garcia, que va ser injustament detingut per la Policia Nacional l’octubre de 2019 en les manifestacions contra la sentència del Procés i a la reclamació de la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, que es prenguin mesures per defensar la independència dels mitjans de comunicació i protegir la seguretat dels i les professionals de la informació.

Ràfols va denunciar la situació que pateix Albert Garcia, que serà jutjat el pròxim 14 d’octubre, i del suport que rep per part de les principals organitzacions periodístiques en un cas que supera l’afer personal del company, ja que aquesta no és malauradament la primera vegada que es persegueix la feina dels i les professionals de la informació. També va explicar que les entitats del sector estan preparant diversos actes de protesta per aquest judici i per les traves constants que pateixen un gran nombre de companys i companyes quan treballen a la via pública.

El president de l’SPC es va referir a la compareixença que el sindicat va fer –a través del secretari d’Acció Interna, Ramon Espuny– a la comissió de control de la CCMA del Parlament de Catalunya, en la qual va defensar la necessitat de renovar de manera urgent la direcció de la Corporació i també la del CAC. Finalment, Ràfols es va felicitar per les referències d’Ursula von der Leyen al dret a la informació de la ciutadania instant a la Unió i als països membres a prendre mesures efectives per protegir-lo.

El programa es pot consultar en aquest enllaç.