El comitè d’empresa de betevé, emissora pública de l’Ajuntament de Barcelona, ha convocat vaga parcial per als pròxims 23, 24, 25 i 29 de setembre en protesta per acomiadament de nou professionals el juliol passat. A més, afegeixen que la direcció de l’emissora els ha traslladat «la intenció de reduir la massa salarial abans de final de l’any». Exigeixen que «abans que sigui massa tard el consistori s’impliqui com a responsable màxim de la gestió del mitjà». El 7 de setembre passat va haver-hi al CEMAC un intent de conciliació, acte que va acabar sense cap acord. Les convocatòries de vaga han estat aprovades per l’assemblea de treballadors i treballadores de Betevé

D’acord amb els serveis mínims pactats, el dijous 23 es garanteix la retransmissió en directe del pregó per la festa major de Barcelona, per la Mercè, , web i aplicació de betevé. D’altra banda, el divendres 24 i el dissabte 25, l’informatiu btvnotícies vespre tindrà una durada de 15 minuts; i el dimecres 29 al migdia hi haurà cobertura informativa del ple municipal.

La resta d’aturades parcials anunciades són les següents:
• Dijous, 23 de setembre, de 18.00 a 1.00 hores. A partir de les 19.00 hores, retransmissió en directe del pregó de la Mercè per televisió, web i aplicació de betevé.
• Divendres, 24 de setembre, de 18.00 a 1.00 hores. L’informatiu btvnotícies vespre s’emetrà de 19.30 a 19.45 hores
• Dissabte, 25 de setembre, de 18.00 a 1.00 hores. L’informatiu btvnotícies vespre s’emetrà de 20 a 20.15 hores
• Dimecres, 29 de setembre, de 10.00 a 16.00 hores. L’informatiu btvnotícies vespre s’emetrà de 14 a 14.15 hores
La programació de Betevé durant la resta de la jornada serà l’habitual.

El comitè també ha convocat concentracions pel dia d’inici de la vaga, davant la seu de l’emissora, al Poblenou, i a la plaça Sant Jaume, durant el  pregó.

L’SPC dóna suport a la vaga dels treballadors i treballadores de betevé, demana el reingrés de les persones acomiadades i reclama a l’empresa una actitud realment negociadora en les converses amb el comitè d’empresa. Coincidim amb el comiè quan diu que «és el moment de fer-nos sentir a l’Ajuntament i que s’impliqui com a responsable màxim sobre la gestió del mitjà públic en què treballem».