El Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) convoca per al pròxim 19 de juny la II Assemblea de Periodistes de Catalunya, oberta al conjunt de la professió per tal de discutir sobre la greu situació que pateix actualment el sector i amb l’objectiu de plantejar les respostes adequades. El lema de la trobada és «Es busca periodista» amb la voluntat d’analitzar com la crisi ha agreujat la precarietat laboral i professional als mitjans. Es tractarà de veure com els interessos de les empreses de la comunicació han prevalgut sobre el dret de la ciutadania a rebre una informació veraç i de qualitat. Per a l’SPC, la solució passa perquè els periodistes s’organitzin per lluitar per defensar els seus drets i el dret a la informació de la ciutadania.

El lloc on es celebrarà l’assemblea és pendent encara de confirmar i hi participaran com a ponents Sebastià Serrano, Redactor en cap d’Informació del diari Público; Xavier Giró, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB); Xabier Arkotxa, president del comitè intercentres d’El Periódico i membre de la coordinadora de comitès del Grup Z; i un membre del Consell de la Informació de Catalunya (CIC), pendent també de confirmar. La sessió començarà a les deu del matí i s’acabarà al migdia.

La primera edició de l’Assemblea de Periodistes es va celebrar al 2008 i va ser convocada amb la voluntat de convertir-la en una cita anual de debat entre els professionals de la informació de Catalunya. L’any passat va ser substituïda pels debats celebrats amb motiu del VIè Congrés de l’SPC i enguany, doncs, es reprén aquesta iniciativa amb la convocatòria de la segona edició. En els pròxims dies, l’SPC distribuirà entre les redaccions dels mitjans catalans i el conjunt del sector el programa de l’assemblea.