El passat 19 de juny es va celebrar a Madrid una reunió entre representants de l’SPC i de l’SPM amb membres de la gestora del Sindicat de Periodistes d’Andalusia per explicar a fons com s’han desenvolupat els respectius processos de constitució i creixement. Els companys andalusos estaven especialment interessats en tot el material elaborat sobre principis bàsics d’un sindicat professional, els àmbits d’actuació, els estatuts i les diferents interpretacions sobre les diverses qüestions que es susciten en l’inici d’un procés com aquest.
L’SPC i l’SPM van aprofitar la trobada per tractar un seguit de qüestions en les quals estem implicades les dues organitzacions. Les més importants eren tancar el conveni de col.laboració entre els dos sindicats i començar a sentar els fonaments del que serà la futura confederació de sindicats de periodistes d’Espanya. Un dels principis fonamentals és que la confederació s’estructuri a partir de sindicats sobirans autonòmics.
Aquests moments són de gran importància per al futur de la confederació perquè a molts llocs de l’Estat hi ha moltes ànsies de canviar les estructures organitzatives dels periodistes i la fórmula sindical impulsada des de Catalunya és vista amb interès en una gran part d’Espanya