En el marc de la col·laboració que el Sindicat de Periodistes de Catalunya / Sindicat de Professionals de la Comunicació (SPC) manté des de fa uns anys amb el programa Línia de Servei d’Esplugues TV, el president del sindicat, Francesc Ràfols, va participar en el citat espai el 10 de maig passat. Línia de Servei dedica periòdicament un apartat al periodisme i al dret a la informació de la ciutadania en el qual participa una persona en representació de l’SPC. En aquesta darrera intervenció, es va dedicar uns minuts a parlar del simpòsium internacional en línia realitzat recentment pel sindicat en els quals es van reproduir intervencions en aquest esdeveniment del primer president del sindicat, Enric Bastardes; i del secretari general de la Federació Europea de Periodistes (FEP), Ricardo Gutiérrez. Bastardes explica les raons de perquè cal regular el dret a la informació de la ciutadania i Gutiérrez detalla «la dramàtica situació del pluralisme en els mitjans de comunicació europeus». El conjunt de la intervenció de l’SPC en el citat espai es pot consultar en aquest enllaç.

Altres qüestions que es van tocar a Línia de Servei van ser les accions desenvolupades amb motiu de l’1 i 3 de Maig, Dia Internacional del Treball i Dia Mundial de la Llibertat de Premsa respectivament, i l’assassinat de dos periodistes espanyols a Burkina Fasso, que van ser objecte d’homenatge per part del Sindicat de Periodistes d’Andalusia (SPA) el mateix 3 de Maig. També es va glossar la figura de Juana Maria Ibarra, recentment traspassada, una de les fundadores de l’SPC i que va treballar activament pel creixement del sindicat en els seus primers anys d’existència.

El pròxim mes de juny es tancarà la temporada a Línia de Servei i, per tant, la presència de l’SPC per parlar-hi de periodisme i dret a la informació, que confiem en reprendre el curs vinent. També confiem que pugui ser presencial, ja que al llarg d’aquest any ha estat per via telemàtica a causa de les restriccions per la pandèmia.