La II Assemblea de Periodistes de Catalunya, convocada per l’SPC per al pròxim dia 19 de juny, es farà en el centre cívic Parc Sandaru (carrer de Buenaventura Muñoz, 21 -cantonada Nàpols– al costat del parc de l’Estació del Nord), el mateix emplaçament on es ja es va fer la primera edició ara fa dos anys. A la trobada es vol posar a debat la greu situació que pateix actualment la professió i quines són les alternatives per millorar-la.

El lema de l’Assemblea és «Es busca periodista» amb la voluntat d’analitzar com la crisi ha agreujat la precarietat laboral i professional als mitjans. Es tractarà de veure com els interessos de les empreses de la comunicació han prevalgut sobre el dret de la ciutadania a rebre una informació veraç i de qualitat. Per a l’SPC, la solució passa perquè els periodistes s’organitzin per lluitar per defensar els seus drets i el dret a la informació de la ciutadania.

Els ponents que hi participaran són Sebastià Serrano, Redactor en cap d’Informació del diari Público; Xavier Giró, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB); i Xabier Arkotxa, president del comitè intercentres d’El Periódico i membre de la coordinadora de comitès del Grup Z. És probable que al llistat de ponents s’hi afegeixi alguna persona més.