La utilització de menors per exaltar la morbositat no respon a cap interès públic

La Fiscal en cap de Sevilla va anunciar ahir que ha obert diligències sobre els programes de televisió que estan mostrant a menors d’edat relacionats amb la mort d’una jove a Andalusia.

La fiscalia estima que alguns d’aquests continguts i l’aparició d’amics de la víctima en aquests programes poden causar «un dany irreparable» a aquests joves i que davant això ha d’actuar d’ofici.

Davant això, la Federació de Sindicats de Periodistes (FeSP) torna a lamentar i denunciar que alguns mitjans, sobretot televisius, tornin a mostrar el pitjor de la seva tasca mediàtica i a oferir aquests espectacles morbosos sota el fals pretext d’informar.

En aquest cas s’arriba a vulnerar la privadesa de menors i, com reconeix la mateixa Fiscalia, el fet que aquests acudeixin a aquests programes o siguin entrevistats amb autorització dels seus pares no disculpa el mitjà de la seva actitud indigna ni del dany que puguin causar.

La FeSP torna a denunciar que aquests excessos contra les persones no es portarien a terme sense la inducció necessària dels directius d’aquests mitjans i programes, que són qui imposen als seus treballadors aquestes transgressions a les normes deontològiques de la nostra professió.

Així mateix, la FeSP ha de tornar a denunciar els poders responsables que continuen sense regular el dret a la informació de la ciutadania, i sense posar en marxa un Consell de l’Audiovisual d’àmbit estatal que hauria de posar fre a aquests excessos en la comunicació.

17 de febrer de 2009