La Federació de Sindicats de Periodistes mostra la seva solidaritat als treballadors del Grup Zeta i de totes les empreses que pretenen reduir les seves plantilles, fins i tot les rendibles

La Federació de Sindicats de Periodistes (FeSP), en un comunicat de data 19 de gener de 2009, denuncia l’actitud de diferents empreses de comunicació, que estan aprofitant la crisi per a reduir les seves plantilles, en alguns casos sense justificació econòmica i d’una manera salvatge. La Junta Executiva Federal de la FeSP –reunida els dies 17 i 18 de gener a Madrid- ha constatat que els propietaris de molts mitjans de comunicació pretenen portar a terme acomiadaments en totes les seves empreses, fins i tot en les que són rendibles. Amb això pretenen reparar la seva mala gestió, en alguns casos acumulada durant anys i anys, emparant-se en els problemes econòmics actuals.

Davant aquesta actuació empresarial, la FeSP exigeix a la Inspecció de Treball que mantingui un zel especial en la seva tasca, i reclama de l’autoritat laboral que sigui el més exigent possible a l’hora d’autoritzar acomiadaments. Els treballadors pateixen la crisi econòmica com tota la ciutadania, però no són ells els que l’han causat i no poden ser els únics que en paguin les conseqüències.

La FeSP expressa la seva solidaritat als treballadors del Grup Zeta, que estan amenaçats amb mig miler d’acomiadaments –una quarta part de la plantilla- i els anima que continuïn en la seva lluita contra un intent tan salvatge com aquest de reduir personal. La mateixa solidaritat es fa extensiva a les plantilles d’altres mitjans de comunicació que també passen per processos d’acomiadaments o per amenaces que aquests seran inevitables.
19 de gener de 2009