Davant el moment de tensió generat per la paràlisi de la negociació del Conveni de Premsa Diària, a causa de l’actitud intransigent de l’Associació d’Editors de Diaris d’Espanya (AEDE), la Federació de Sindicats de Periodistes (FeSP) expressa la seva total solidaritat amb els companys afectats per aquest conveni que estan protagonitzant diverses mobilitzacions des de fa més d’un mes.

En la renovació d’aquest conveni es persegueix arribar a establir un salari digne, que es pagui el treball que es realitza els diumenges i que la taula salarial del conveni sigui reconeguda com de mínims i aplicable a tots els convenis vigents en premsa diària que estessin per sota d’ella. A tot això es nega de manera tancada la patronal de premsa.

La FeSP es congratula que CCOO i UGT hagin arribat a reconèixer la necessitat d’aquesta última reivindicació; a la qual no haurien d’haver renunciat aquestes centrals en els anteriors convenis; de la mateixa manera que no haurien d’haver acceptat l’existència de la categoria d’auxiliar de redacció amb la qual es precaritza el sector.

Així mateix, la FeSP assenyala que encara que s’arribi a tot el que es reclama, aquest conveni seguirà sent incomplet mentre en continuïn expressament exclosos els periodistes a la peça (col·laboradors i corresponsals) que realitzen gairebé el 40% de la producció dels diaris.

La FeSP recorda que tot i disposar d’una representació més que suficient per participar en aquestes negociacions, li ho impedeix l’obstrucció manifesta dels dos sindicats majoritaris. De totes manerea, això no ens impedeix donar suport a les concentracions i mesures de pressió dels treballadors dels diaris afectats i encoratjar-los a continuar la seva lluita per dignificar la professió, en la qual sempre ens trobaran al seu costat.

Barcelona, 17 de març de 2008