La FeSP lamenta que la pròxima Llei Audiovisual no defineixi el sector com servei públic

La Federació de Sindicats de Periodistes (FeSP) expressa el seu rebuig a l’actuació del Govern central en normes tan importants per a la ciutadania i per als professionals del periodisme com són la Llei General de la Comunicació Audiovisual i la futura reforma de la Llei de Propietat Intel•lectual. Per a cap d’elles ha comptat amb l’opinió de les organitzacions sindicals i professionals, malgrat que estan directament afectades, i ha actuat beneficiant clarament les televisions privades i els representants de la patronal.

La Junta Executiva Federal de la FeSP, reunida aquest cap de setmana a Madrid, lamenta que el Congrés dels Diputats aprovi el projecte de Llei General de la Comunicació Audiovisual el pròxim dijous, sense haver-lo millorat gairebé en res durant la seva tramitació i sense atendre pràcticament cap de les moltes propostes que van plantejar la FeSP i altres col•lectius. El model de sector audiovisual que es defineix en aquest text no s’entén com un servei públic i no s’assembla en res al que va proposar el 2004 la Comissió d’Experts a la què el Govern va demanar opinió.

Respecte de la possibilitat que el Govern central concedeixi ajudes a les empreses de comunicació per enfrontar la crisi econòmica, la FeSP alerta del risc que siguin adjudicades en molts casos a aquells que l’han ocasionat. Considerem que aquestes ajudes únicament han de ser atorgades a aquells que garanteixin que les utilitzaran per mantenir els llocs de treball, que compleixin estrictament la normativa laboral i que assumeixin la funció social que tenen tots els mitjans de comunicació com a mediadors del dret a la informació de la ciutadania.

La FeSP també expressa el seu suport als treballadors de l’agència EFE, a qui la direcció de l’empresa ha plantejat unes propostes que no són assumibles per plantar cara a la crisi econòmica. Els animem a defensar els llocs de treball i a buscar fórmules d’estalvi que suposin més esforç per als directius i alts càrrecs i molt menys per als treballadors amb salaris més baixos.

Així mateix, la Junta Executiva Federal de la FeSP ha acordat reiterar el seu suport a la directora de Radiotelevisió de Mallorca, Marisa Goñi, i als treballadors de la plantilla, davant l’intent involucionista per part del Partit Popular i Unió Mallorquina d’anul•lar els avenços professionals assolits i controlar aquestes emissores per interessos partidistes.

14 de març de 2010

Junta Executiva Federal de la Federació de Sindicats de Periodistes