Davant l’anunci d’ETA de declarar una treva en l’ús de les armes limitada a Catalunya, la Federació de Sindicats de Periodistes (FeSP), exigeix a aquesta organització terrorista la fi de totes les seves accions i la seva dissolució incondicional. La FeSP considera que ETA sols pretén introduir-se dins del debat polític de la campanya electoral per sembrar la confusió i la divisió, i que el terrorisme que practica converteixi l’antiterrorisme en bandera electoral dels qui l’utilitzen partidistament.

La FeSP fa una crida a tots els partits polítics, al Govern central i als autonòmics, a les organitzacions socials i a la ciutadanania perquè no caiguin en un parany tan barroer i perquè els nivells de manipulació de l’opinió pública no augmentin per aquest motiu.

La FeSP demana a tots els mitjans de comunicació i als periodistes que mantinguin, especialment en aquest cas, els principis deontològics que busquen oferir a la ciutadania una informació veraç, plural, objectiva i independent, i fa aquesta crida de forma especial als mitjans de comunicació públics sotmesos a un il·legal, dur i persistent control polític i partidista.

18 de febrer 2004