Sobtadament, com quan va comunicar que rescindia els contractes adjudicats per concurs a un seguit de productores que prestaven serveis a Informatius, la Direcció de la CCMA ha acordat suspendre els contractes que tenia amb productores i col•laboradors de les corresponsalies a Andorra/Alt Urgell/Cerdanya, Perpinyà, Terres de l’Ebre i Pallars.

Aquestes són justament les corresponsalies i productores que el mes de gener la direcció de la CCMA argumentava que no podia prescindir-ne, perquè pel seu arrelament i coneixement dels territoris respectius no eren substituïbles.

La mesura ens sembla absolutament injusta des del punt de vista laboral, i confirma que el règim mercantil no és l’adequat per aquest tipus de situacions. El funcionament d’aquestes corresponsalies exigeix dedicació i disponibilitat plenes de cara a l’empresa i en canvi no genera cap dret, i deixa en la més absoluta indefensió els treballadors als quals s’ha obligat a fer-se autònoms i en règim mercantil.

El seu tancament també tindrà un cost professional, i repercutirà en la qualitat i l’oferta dels Serveis Informatius, i amb un dels valors bàsics de TV3 que és la cobertura de tot el territori i la informació de proximitat.

El Consell de la CCMA i la direcció de TV3 també hauran d’explicar el grau d’estalvi que pugui representar el tancament d’aquestes corresponsalies, sobretot en relació al perjudici que ocasionarà a l’oferta informativa de TV3.

Per tot això el Comitè ha reclamat una reunió urgent amb la direcció de la CCMA per demanar el sentit i l’oportunitat de la decisió, reunió que es farà la propera setmana. Així mateix també reclamem que s’aturi aquesta mesura.

Sant Joan Despí, 28 de febrer de 2013