Més del 90% dels treballadors del torn del cap de setmana han seguit les dues vagues parcials convocades pel comitè d’empresa en defensa dels llocs de treball i l’actual model de TVC. El comitè considera que el model “està seriosament amenaçat per una nova rebaixa del pressupost que pot fer inviable la televisió pública i nacional de Catalunya”.

En la jornada de dissabte la vaga parcial afectava l’emissió del telenotícies migdia, però a causa de les nevades, el comitè de vaga va acordar amb la direcció fer un telenotícies reduït i monogràfic per informar degudament la població de les nevades, que es preveien fortes, i les conseqüències en el trànsit. D’aquesta manera, el comitè considerava que TVC “complia amb el paper de servei públic a la ciutadania que correspon a un mitjà com TV3”.

L’aturada de diumenge es va fer de 20.30 a 21.30 hores en tots els canals, que van emetre una programació enllaunada. A TV3 va suposar la no emissió del telenotícies vespre.

Els treballadors de TVC recorden que des del 2010 estan afectats “per totes i cadascuna de les retallades que s’apliquen al sector públic”. Per això i sobretot per l’amenaça permanent d’un ERO no desmentida per la direcció de la CCMA ni pel Govern han convocat un seguit de vagues parcials des del mes d’octubre. Es tracta de dissuadir els qui ho poden decidir i de no arribar a situacions com les de Canal 9 i Telemadrid