Els treballadors de TV3 han decidit per gran majoria mandatar el Comitè d’Empresa a ratificar el preacord, que malauradament representa l’acomiadament forçós de més de 200 companys en quatre anys, els de més edat, i que representa una operació d’eliminació d’experiència professional orquestrada pel govern de la Generalitat i PWC.

Les mobilitzacions de tots els treballadors i el suport de la societat han permès mitigar els plans inicials de més acomiadaments, i més indiscriminats, i aconseguir unes mínimes garanties pels companys obligats a marxar.

Per això demanem la dimissió d’aquesta direcció que no serveix al model de servei públic, i que pretén externalitzar i privatitzar la producció audiovisual de TV3 i Catalunya Ràdio. Els acomiadats forçosos i la resta de treballadors continuarem denunciant els objectius de desmantellar el servei públic de la ràdio i la televisió de Catalunya.

L’SPC a TV3 felicita els treballadors i els ciutadans que ens han donat suport i els encoratja a continuar denunciant un govern i una direcció que aboca més persones a l’atur, que destrueix llocs de treball i que amb els impostos de tots els catalans beneficia empreses privades amigues.

Amb la unitat de tots els treballadors de TV3 podrem plantar cara a les noves amenaces de retallades que el Govern i la direcció de la CCMA tenen preparats. No admetrem cap externalització de la producció, defensarem amb ungles i dents les condicions laborals i salarials que tenim els treballadors i que ningú ens ha regalat, i que hem demostrat dia a dia amb la nostra professionalitat més que provada.

Molts dels nostres companys s’han deixat la vida en aquest projecte de televisió pública, molts altres han entregat tota la seva joventut, sense límit d’hores, treballant malalts, sense dormir…per aportar talent i enginy a la que sens dubte podem afirmar és la televisió amb més suport social, i que ha contribuït a la cohesió de la ciutadania i a promoure la llengua i la cultura catalanes. I, si no ha estat més rica i plural, no és culpa dels treballadors sinó de les direccions que l’han gestionat, moltes vegades desconeixedores dels processos de producció i de la indústria audiovisual, i nomenades sobretot per la seva fidelitat als governs de torn.

D’altres més joves, amb la mateixa il·lusió i talent que els que ara reben la puntada de peu, contribuiran al model de servei públic audiovisual d’èxit que representa TV3, que el 10 de setembre compleix 30 anys, i just quan ens acostem a aquesta data ens mutilen part del cos.

Aquesta ha estat només una batalla, i la lluita continua

2 d’agost de 2013