El col·lectiu de treballadors de Gavà Televisió vol mostrar el seu rebuig davant l’imminent cessament de les emissions per part d’aquesta cadena, un cessament que se’ns va anunciar fa més d’un mes, però que no s’havia concretat fins avui.

En la reunió mantinguda aquest matí entre els responsables polítics de l’Ajuntament i els representants dels treballadors, se’ns ha anunciat que el pressupost quedaria reduït a 150.000 euros, un 70% menys que en l’exercici anterior. Això suposa deixar al carrer dues terceres parts de la plantilla, és a dir entre set i vuit persones.

L’Ajuntament de Gavà ha anunciat que «ha obert un procés de diàleg per tal de trobar alternatives i solucions raonables per als professionals actualment en plantilla». No creiem que sigui raonable abocar-nos directament als acomiadaments. I més quan hem proposat diverses alternatives -entre les quals un Expedient de Regulació d’Ocupació Temporal o la recol·locació en altres departaments municipals- que han estat rebutjades. Els treballadors lluitarem per mantenir tots els llocs de treball, encara que la nostra cadena ja no emeti per TDT.

Si bé Gavà Televisió es convertirà en televisió IP, en la nostra professionalitat considerem que hi ha d’haver un nombre suficient de treballadors per mantenir la qualitat informativa que hem ofert en aquests últims 13 anys, i no ser merament un servei de penjat de vídeos.

Volem fer públic que les converses han estat tres i que de propostes, de moment, no n’hi ha hagut cap: només acomiadaments. Des del primer anunci d’aquesta situació, el passat 28 d’octubre, nosaltres, sent periodistes com som, hem intentat mantenir-nos en un discret silenci per afavorir les converses, però avui ens hem trobat que la notícia s’ha fet pública, sense previ avís.

Gavà, 5 de desembre de 2011