El Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) denuncia les afirmacions irresponsables fetes avui pel portaveu de CDC David Madí, contra la professionalitat i l’honorabilitat dels professionals dels Serveis Informatius de TVC.

És absolutament fals que els Serveis Informatius de TVC hagin emès mai cap vídeo confeccionat fora de l’empresa, i menys encara per un partit polític concret, tot i que hi va haver intents en èpoques de govern de CiU. David Madí també falta radicalment a la veritat quan afirma que alguns partits impedeixen el lliure accés de càmeres als seus actes. Sobretot perquè, si també hi va haver-hi intents, van ser revertits per la protesta dels professionals tant contra els blocs electorals minutats en el informatius com contra l’anomenat senyal realitzat que algunes forces polítiques volien imposar com a alternativa a les càmeres de TVC.

Recomanem a Madí que no inventi més fantasies i, en canvi, col.labori a que la seva formació deixi de posar obstacles a l’aprovació de la nova Llei de la CCRTV , que ha de blindar legalment la independència i la professionalitat per la qual els professionals de TVC han lluitat durant anys i que en la pràctica s’ha anat obrint pas en els darrers temps.

Barcelona, 8 de març de 2007