Pocs diaris van ser als quioscos a Itàlia el divendres passat 9 de juliol, i les televisions, ràdios, les agències de notícies i, per la primera vegada, els diaris digitals també van emmudir i així es van sumar al Dia del Silenci, la jornada de protesta convocada per la FNSI, el sindicat italià de periodistes. S’estima que el 90% dels mitjans informatius van secundar la vaga que ha estat considerada com un èxit extraordinari.

Jim Boumelha, president de la Federació Internacional de Periodistes (FIP) ha valorat el fet com «d’un valor extraordinari» i s’ha dirigit per carta a Franc Siddi, secretari general del FNSI, «en nom dels 140 sindicats de periodistes presents a 115 Països per expressar-te la nostra solidaritat, a l’acció desenvolupada pels teus afiliats en el Dia del Silenci.
Creiem tots que aquesta llei mordassa, que impedeix als periodistes parlar d’investigacions judicials, és una temptativa ultratjant i inacceptable que fereix greument la informació i el dret a saber i a ser informats de la ciutadania italiana.»

Roma