La vaga convocada per a avui 14 d’agost al centre de TVE a Sant Cugat, ha provocat l’aturada gairebé total en l’horari programat per a la mesura de força. Com a conseqüència, aquest migdia no s’ha emès l’informatiu de TVE a Catalunya, i els representants dels treballadors estimen que el 80% de la plantilla va secundar la convocatòria del comitè d’empresa.

L’aturada va ser convocada en protesta per la decisió de la direcció de Sant Cugat d’eliminar l’Informatiu Vespre durant el mes d’agost, i el trasllat de vuit redactors a RNE a Barcelona en un moment en què l’empresa diu que no té personal per mantenir l’informatiu suprimit. La vaga té el suport del Consell d’Informatius de TVE i RNE Catalunya i s’ha arribat a aquest extrem malgrat que els treballadors han intentat negociar amb la direcció de TVE l’emissió d’un informatiu reduït.

El Sindicat de Periodistes de Catalunya ha manifestat el seu suport a la mesura i ha criticat la política seguida per la direcció de l’ens públic a Catalunya. El seguiment massiu de la convocatòria ha deixat buida la redacció d’Informatius i d’altres àrees del centre de producció de TVE, on hi havia algun personal contractat i estudiants en pràctiques.

El comitè d’empresa, ha assegurat que «això només és un principi» i que si la direcció no vol negociar un pla de producció per al seu centre de Catalunya, «seguirà exposant-se a noves mesures de força». Segons denuncien els treballadors, fa mesos que la producció en el centre de TVE a Sant Cugat està reduint-se de manera alarmant.