Prop de 300 persones van assistir dilluns 15 de desembre passat a la festa del Xè aniversari del Sindicat de Periodistes de Catalunya, que va tenir lloc a la sala Luz de Gas, de Barcelona. La celebració culminava el seguit d’actes desenvolupats per l’SPC per commemorar els deu anys d’existència. La festa va comptar amb el suport de la Plataforma Cultura i Espectacles contra la Guerra, de la qual forma part el Sindicat.

La vetllada va estar amenitzada pel grup Hotel Cochambre i va comptar també amb la participació de membres de la Plataforma que van portar a l’escenari Paraules contra la guerra. L’actor Arnau Vilardebó va contribuir amb una peça del seu peculiar repertori de columnes de diari convertides en cançó respectant el text original íntegre. Igualment van col·laborar en la festa el grup teatral que està posant en escena Historias de la puta mili, que van interpretar una de les parts de l’obra.

Per tancar l’acte van intervenir el president de l’SPC, Dardo Gómez, i el secretari general de la FeSP i primer president del Sindicat, Enric Bastardes, que van recordar la trajectoria de l’organització en la lluita contra la precarietat laboral i professional dels periodistes així com el paper del Sindicat com a garant del dret a la informació de la ciutadania.