El Sindicat de Periodistes de Catalunya dóna suport als informadors que avui han fet una plantada en protesta per la prohibició de gravar imatges de la ministra Magdalena Alvarez quan arribava a l’estació de Sants en un AVE de proves. I també als que van tenir problemes per gravar i
fotografiar dins del Palau de la Generalitat, i als qui es va impedir fer preguntes a la ministra

Massa sovint els informadors, encarregats de fer possible el dret constitucional a la informació, es troben davant tota mena de traves per fer-lo possible. Sigui per les dificultats d’accedir a les fonts, a les vistes judicials, a manifestacions on de vegades són interferits o agredits per les forces de seguretat, etc.

Aquestes limitacions a la tasca informativa no són només un atac a la feina dels professionals, sinó també al dret de la ciutadania a ser informada, per consolidar una opinió pública democràtica.

Per això, i superant les queixes cròniques contra aquestes limitacions, cal una regulació de la professió periodística i del dret a la informació, que és possible amb una llei com les vigents en els països del nostre entorn. Regulació que reclamem novament que els partits polítics assumeixin en la pròxima campanya electoral.

Barcelona, 12 de febrer de 2008