Davant dels fets ocorreguts en les darreres setmanes que han situat la gestió de Ràdio Ciutat de Badalona i Televisió de Badalona a primera línia del debat polític, l’assemblea de treballadors de Badalona Comunicació denuncia les ingerències polítiques i la manipulació a què històricament han estat i estan sotmesos actualment els continguts dels informatius i el programes que s’emeten diàriament. Una situació que ha posat en entredit la professionalitat dels treballadors i la veracitat dels mitjans i que ens ha obligat a expressar públicament el malestar que patim.

Els professionals lamentem que durant molt temps s’hagin creuat línies vermelles que han prioritzat el criteri polític per davant del criteri periodístic, atemptant contra el codi deontològic del periodisme.

Des de Ràdio Ciutat i Televisió de Badalona defensem la necessitat d’uns mitjans de comunicació públics, neutrals i plurals amb l’objectiu de garantir el dret a la informació i el servei públic que donen sentit a aquesta empresa municipal. Els professionals demanem que la composició del Consell d’Administració de Badalona Comunicació no condicioni aquest dret a la informació.

Per aquest motiu, l’assemblea de treballadors demana respecte per la feina que desenvolupem sigui quina sigui la composició del consistori badaloní. Els treballadors no volem prendre part de cap decisió política sinó garantir el servei públic adreçat a la ciutadania.

Els treballadors recordem que l’empresa pública ja ha patit un Expedient de Regulació que va deixar sense feina 21 professionals i malgrat això s’estan complint amb escreix els objectius empresarials amb el màxim esforç i dedicació del conjunt de la plantilla.

Tot i això, l’assemblea considera que s’ha arribat a una situació límit causada per les pressions als treballadors i que, en alguns casos, s’han traduït en decisions preses que van més enllà de les raons estrictament laborals.

Convidem a tots els agents implicats en el funcionament òptim dels mitjans públics a trobar-se el més aviat possible per trobar un consens que recondueixi aquesta situació pel bé de la ràdio i la televisió locals i el servei que aquestes presenten a Badalona.