Els periodistes que treballen a la comarca del Maresme van emetre fa unes setmanes un comunicat en el qual es queixaven del tracte de favor rebut per TV3 i Catalunya Informació en motiu de l’arribada a Catalunya dels refugiats albanokosovars, víctimes de la guerra a l’antiga Iugoslàvia. Situacions d’aquestes no és la primera vegada que es produeixen quan determinades entitats i institucions donen facilitats diferents a la tasca dels professionals de la informació, segons el mitjà del qual provenen.
A Fil Directe reproduïm a continuació el comunicat que els companys del Maresme van fer públic en aquella ocasió:
Els corresponsals i mitjans que treballen a la comarca del Maresme denuncien l’evident tracte de favor donat a TV3 i Catalunya Ràdio pel que fa al cobriment informatiu de l’arribada dels refugiats albanokosovars a Catalunya que s’ha posat de manifest amb l’emissió ahir del reportatge “Lluny de Kosovo” en el programa 30 minuts, així com del reportatge radiofònic emès per Catalunya Informació. Mentre la resta de periodistes i corresponsals denuncien que el passat divendres dia 4 de juny es va convocar una jornada de portes obertes per atendre els mitjans de comunicació i permetre l’accés de tots al centre La Conreria de Tiana. La visita, però, va ser desconvocada un dia abans sense explicar els motius. Aquesta jornada de portes obertes “per la resta de la premsa” s’ha ajornat fins demà dimarts, dos dies després de l’emissió del reportatge de TV3 i un després del de Catalunya Informació. Entenem, doncs, que els mitjans de la CCRTV han estat privilegiats amb una visita “especial” al centre.
Ens sumem a aquesta queixa els mitjans Diari de Mataró, El Punt, Edicions Baix Maresme i Televisió de Mataró i els corresponsals de: La Vanguardia, El Periódico de Catalunya, Avui, El Mundo, El País, Efe, Europa Press, Ràdio Barcelona-SER, Ràdio Nacional d’Espanya, COM-Ràdio, TVE Catalunya.